Obezita je skutečným problémem 21. století. I přes módu pravidelného sportování a zdravého životního stylu je obezita ve vyspělých zemích stále velmi velkým problémem. Pokud je někdo obézní, samotné hubnutí je špatný nápad. Takový člověk, který je již nemocný, musí být ošetřen nejen dietologem, ale také internistou a kardiologem.

Nejlepší způsob, jak shodit přebytečný tělesný tuk u obézních lidí, je pobyt v sanatoriích a na hubnoucích klinikách. Vhodná strava a pohybová aktivita v kombinaci s cvičením psychologa tak podporují boj s problémem obezity. Lidé trpící tímto stavem nemají na svědomí jen přejídání, může jít o problém s hormony nebo na vině je užívání léků.

Neříká, že obézní si za to může sám a měl by být v boji s tímto problémem sám. Často takoví lidé potřebují podporu rodiny v boji s obezitou a návštěvy psychologa. Toto onemocnění má většinou hlubší původ.

Chůze je také fyzická aktivita

Chůze má na naše tělo stejně blahodárný vliv jako běh. Aby naše tělo a my se cítili lépe, nepotřebujete namáhavé cvičení. Chůze nevyžaduje velkou přípravu. Stačí boty, pohodlné oblečení a můžete se procházet po různých místech v okolí.

Vyplatí se jít i na procházku do lesa nebo k jezeru, pokud máme takovou možnost. Čerstvý vzduch a chůze jsou nejlepší způsoby, jak shodit přebytečný tuk. Navíc se vyplatí chodit rovnoměrným tempem, a jak si tělo zvyknete na častý pohyb, můžete si dělat krátké intervaly. Chůze je přirozený způsob, jak být aktivní.

Umožňuje snížit přebytečné kalorie a nadměrný stres. Chůze je dobrá aktivita, pokud máme arteriální hypertenzi a žaludeční potíže. Na procházku je dobré jít i po obědě, protože při cvičení se spalují přebytečné kalorie. Někteří lidé nezačínají den cvičením, ale procházkou, jako dobrý začátek dne – vhodnou aktivitou v ustáleném tempu.

Citronová voda pro zdraví

Citronová voda je dobrý způsob, jak doplnit ranní dávku vody, která nejen pročistí tělo, ale také urychlí metabolické procesy. Citronová voda má vysokou dávku vitamínu C, který posiluje cévy a zvyšuje tělesnou hladinu.

Obsah vitaminu C navíc zavádí do našeho organismu odkyselení. Překyselený organismus poškozuje naše zdraví. A každý den konzumujeme nadbytek okyselujících produktů, jako jsou sladkosti, maso nebo kofein. Voda s citronem by měla být teplá, ale ne vroucí. Po nalití vody do sklenice vymačkejte půlku citronu a podle chuti přidejte lžičku medu.

Takový nápoj působí na naše tělo jako regenerátor. Citronová voda má také dobrý vliv na náš lymfatický systém a podílí se na tvorbě lymfocytů. Kromě toho může být citronová voda skutečným detoxem. Můžete do něj zkusit přidat například kajenský pepř, abyste účinek takového nápoje ještě umocnili. Voda s citronem, užívaná pravidelně, také zlepšuje naši pleť a nehty.

By Jakub